image

Een teleurstelling, maar kop er weer voor

Je doet zo je best en het voelt goed maar de punten vielen erg tegen.

Gylana SB was afgelopen donderdag goed aan de hulpen, fris in het hoofd en werkte goed mee tijdens de Friese Kampioenschappen in Harich. Haar moeilijkste punt is dat ze iets achter de loodlijn wil kruipen. Dit deed ze in de hitte tijdens de proef gelukkig minimaal en ze voerde alle gevraagde oefeningen keurig uit in deze L1 proef. Commentaar van de jury was: “Aansprekende Combinatie! Denk alleen om je aanleuning want dat kost je heel veel punten.” Nou dat koste het ook, we scoorden maar 179. Ze had op alle onderdelen een punt minder gegeven. Dat verbaasde mij echt heel erg aangezien Gylana verder alles ┬ákeurig uitvoerde. En dan heb je nog dat er 1 onderdeel is in de proef waar je de aanleuning beoordeeld. Daar had ze naar mijn weten een 4 moeten geven een de rest een punt hoger. Het is namelijk nog maar L1 dressuur waarbij de paarden nog volop in ontwikkeling zijn en wij als Ruiters ze proberen zo optimaal mogelijk voor te stellen naar hun kunnen. Het is namelijk nog geen Totilas.

Oke een paar uur verder ben je de teleurstelling weer te boven en ga je bij jezelf na wat je beter moet doen. En ja ze moet dus gewoon perfect in de houding lopen en met minder zelf  dus geen genoegen meer nemen.

We zijn dan ook gewoon weer lekker aan het trainen gegaan en kijken nu al weer uit naar de volgende wedstrijd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>