Lichtrijden

Lichtrijden

Lichtrijden wat is dat en hoe moet dat

Lichtrijden op het goede been horen we vaak genoeg voorbijkomen langs de rijbaan, maar wat is lichtrijden toch en wat is op het goede been.

Lichtrijden is puur alleen uitgevonden om het makkelijker te maken voor de ruiter als het paard in draf gaat. Het is niks anders dan sta-zit-sta-zit in de beweging van het paard mee in een opwaartse en voorwaartse beweging. Het bekken wordt hierbij gekanteld en de knieƫn blijven gebogen, dus ga niet helemaal staan in je beugels. Doe je dit wel dan heb je grote kans dat je achter de beweging van het paard aan gaat en dus uit balans raakt.

Wanneer rijd je nu op het goede been licht?

Je rijdt op het goed been licht als je omhoog gaat als het paard zijn buiten voorbeen optilt en weer gaat zitten als het paard zijn buiten voorbeen weer neer zet. Dus als je op de rechterhand rijdt dan ga je staan als het paard zijn linker voorbeen optilt en gaat weer zitten als het paard zijn linker voorbeen neer zet.

Hoe zorg je er voor dat je weer op goede been licht rijdt?

Ben je op het verkeerde been aan het licht rijden dan blijft je 2 passen zitten. Dan kun je weer gaan lichtrijden en rijdt je op het goede been licht.

Laat je je goed meenemen door de beweging van het paard dan zul je merken dat het bijna helemaal vanzelf gaat. Het paard heeft het dan heel makkelijk, maar jijzelf als berijder ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>