Simba

Simba

Simba de kleinste boef van stal

Simba is een mini shetlander hengst van nog geen jaar oud. Hij kwam vorig jaar november bij ons op stal. Heel erg mager en je kon de ribben tellen. Eerst maar eens een wormspuit gegeven. En ja hoor onder de lintwormen, maar na 2 keer goed ontwormen was hij de lintwormen gelukkig kwijt. Verder groeiden zijn hoefjes in een boogje weer omhoog. Paar keer de hoefsmid er bij gehad en nu sinds gisteren kunnen we eindelijk zeggen hij staat weer redelijk recht op zijn hoeven ipv op zijn kogels. Ook had hij een hele dikke vacht, maar ja het was winter dus dat zou kunnen. Alleen nu zijn we ondertussen al mei en nog zit hij dik in zijn vacht. Hij kreeg al extra olie en vitaminen om hem te ondersteunen, maar dat zou ook moet helpen met de vacht. Helaas zijn tot nu toe alleen de langste plukken er uit gevallen, maar blijft hij verder nog een hele rare lange vacht houden. We gaan hem vanaf vandaag 2 keer daags voer met keltisch zeezout voeren. Dit keltisch zeezout gaat zijn hele maagdarmstelsel reinigen. We hopen dat hij daarmee zijn hele lijf reinigt waardoor ook het haar goed gaat verharen en er een gezonde vacht voor terug komt.

Hieronder de foto’s van de vacht van Simba zoals hij er nu uit ziet.

Simba Simba 2

Volgende week gaan we weer een foto van hem maken en de week daarop weer 1. Dit houden we net zo lang vol tot dat we het resultaat gaan zien.

Nieuwsgierig hoe dit afloopt? Blijf ons blog dan volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>